Close search

Свинско печено с чесън

5.0
от общо 126 глас
Време: 2 ч. и 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Свинско печено с чесън photo-credit Сочно свинско печено с чесън

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме месото от ципите.
  2. Мариноваме го с уорчестър соса, соевия сос, втриваме подправките и го намазваме с кетчупа.
  3. Почистваме и нарязваме чесъна. Добавяме го към месото. 
  4. Оставяме да престой покрито в кутия около 2 часа.
  5. След това го поставяме в тава и добавяме 1-2 пръста вода за да не загори.
  6. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час (или до пълното омекване на месото).
  7. След изпичане го покриваме с фолио за няколко минути, за да се запази сочността на месото.

Съвет: 

За гарнитура може да ползваме печени картофки. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK