Close search

Сьомга с арабски сос

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Сьомга с арабски сос photo-credit Сьомга с арабски сос

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме лука и чесъна, след което ги запържваме в зехтин на среден огън за 3-4 минути.. Добавяме вермут и след това шафран.
  2. Овкусяваме сьомгата със сол и черен пипер и я запържваме в друг тиган с малко зехтин на тих огън.
  3. Към лука и чесъна прибавяме руколата и спанака и овкусяваме със сол и черен пипер. Когато зеленчуците се задушат, увеличаваме огъня и сипваме сметаната, малко вода и сока от лимон. Оставяме сосът да се сгъсти.
  4. В чиния за сервиране сипваме от соса и отгоре поставяме сьомгата.
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK