Close search

Талиатели с кюфтета

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Талиатели с кюфтета photo-credit Талиатели с кюфтета

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
  2. Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
  3. Накълцваме пресните подправки и ги поставяме на дъното на дълбока купа.
  4. В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме граха и чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите.
  5. Когато бульонът заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. Най-лесно се оформят с намазнена лъжица за сладолед.
  6. След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
  7. В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и спиваме при кюфтетата.
  8. Сервираме спагетите поляти със соса. По желание, гарнираме с пресни подправки и топено сирене. 
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK