Close search

Тортиля с гъби здравословноApple

5.0
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с 1 Бира

Тортиля с гъби photo-credit Тортиля с гъби

Продукти

Начин на приготвяне

1. Почистваме картофите и ги нарязваме на шайби. Бланшираме ги за около 5 мин., отцеждаме и оставяме да се охладят.

2. Нарязваме лук и чесън на ситно. Нарязваме чери доматите на половинки и пресния лук на ситно.

3. Разтопяваме маслото в тиган и задушаваме лука, чесъна и гъбите с малко сол и пипер. От гъбите можем да използваме - печурка, шитаке, челядинка, за да си направим микс.

4. В намаслена огнеупорна тавичка нареждаме кръгчетата картофи, гъбите с лука и чери доматите. Разбиваме яйцата със сметаната и заливаме продуктите.

5. Настъргваме сиренето отгоре и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин. По желание декорираме с пресен босилек.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK