Close search

„Въздух” от шоколад с хайвер от ягоди върху кошничка от карамел

5.0
от общо 128 гласа
Време: 1 ч. и 10 мин.
Ниво: професионално
Порции: 2

„Въздух” от шоколад с хайвер от ягоди върху кошничка от карамел photo-credit „Въздух” от шоколад с хайвер от ягоди върху кошничка от карамел

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтопяваме шоколада с 250 мл. от водата до кипване. 
  2. Прибавяме лицитина и оставяме за 10-20 минути в хладилник. 
  3. След това пасираме шоколада до получаване на пяна, която отделяме и поставяме във фризер, до замръзване. 
  4. От захарта и малко вода правим карамел, който оформяме във форма по желание, върху хартия за печене. 
  5. За хайвера от ягоди: Ягодите изцеждаме на сок. Прецеждаме го и прибавяме алгината. Разбъркваме до пълно разтваряне. В отделен съд към водата прибавяме калция. Накапваме сока от ягоди в калцираната вода. По този начин получаваме „хайвер”, който изплакваме в студена вода (за отмиване на калциевия разтвор).
  6. Преди сервиране, напълваме кошничката с "въздуха" от шоколад и поръсваме с хайвера от ягоди.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK