Close search

Заек с ошав

5.0
от общо 126 глас
Време: 90 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Заек с ошав photo-credit Вкусен заек с ошав

Продукти

100 г съдържат:

  • 175 калории
  • 6 г мазнини
  • 23 г протеини
  • 4 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Накисваме ошава за поне 24 часа във виното. Измиваме добре месото, разделяме го на порции и подсушаваме. Осоляваме го и овкусяваме с черния пипер и тамяна. Разделяме и обелваме чесъна, режем го на половинки по дължина.
  2. Разтопяваме маслото и запържваме месото за няколко минути и от двете страни. Добавяме чесъна, гъбите, дафиновия лист и водата. Изсипваме всичко в тавичка и слагаме да печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 30 минути.
  3. Изваждаме тавичката, добавяме ошава и още малко вода, и печем още 45 минути, като последните 15 минути изваждаме и добавяме нарязаните на филийки кашкавал и домати.
  4. В отделен съд разбъркваме виното и сметаната, затопляме ги леко и добавяме сол и черен пипер. Сервираме месото в предварително загрята чиния и го поливаме със соса.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK