Close search

Зеленчукова лазаня със сос бешамел

4.5
от общо 127 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Зеленчукова лазаня със сос бешамел photo-credit Зеленчукова лазаня със сос бешамел

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В дълбока тенджера разтапяме маслото. В него запържваме брашното до съвсем леко потъмняване, след това (при непрекъснато бъркане) прибавяме прясното мляко.
  2. Бъркаме непрекъснато за да не загори до сгъстяване на соса.
  3. Овкусяваме със солта, пипера и индийското орехче. Снемаме на страни от котлона.
  4. Измиваме зеленчуците и ги нарязваме на шайби, дебели 5-6 милиметра.
  5. Само картофите леко ги бланшираме в вода.
  6. Редим ги в тава по видове и между всеки ред заливаме със сос бешамел. Поръсваме с малко кашкавал.
  7. Отгоре поливаме със соса и поръсваме обилно с кашкавал.
  8. Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна, около 25-35 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK