Продукти
-
1
ампула
ванилия
-
80
г
орехи
смлени
-
150
г
натурален шоколад
-
60
г
пудра захар
-
60
г
масло
-
200
г
какаови бисквити
- за глазурата:
-
150
г
натурален шоколад
-
30
г
масло
-
250
г
шоколад
настърган, за овалване
Начин на приготвяне
- В кухненски робот смиламе бисквитите и към тях прибавяме смлените орехи, захарта, настърганият на едро ренде шоколад, разтопеното масло и ванилията.
- На ръка размесваме добре сместа, докато се хомогенизира и заприлича на тесто. При нужда, може да добавим малко топла вода. Навлажняваме ръце, оформяме малки бонбони и ги слагаме да се стегнат за около 1 час в хладилника.
- За глазурата: На водна баня разтапяме шоколада и маслото. Всеки бонбон потапяме в нея и оставяме върху решетка или поднос, да се втвърди.
- Овалваме в шоколадови стърготини, докато глазурата не е докрай втвърдена.