Продукти
-
2
с.л.
балсамов оцет
-
1
ч.ч.
спанак
-
1
ч.ч.
кашкавал
настърган
-
1
ч.ч.
сирене
настъргано
-
сос "бешамел"
(приготвя се от 5 с.л. брашно, 5 с.л. масло или олио и 600 мл. студено прясно мляко)
-
0,5
ч.л.
розмарин
-
3
скилидки
чесън
-
1
ч.л.
зехтин
или олио
-
1
глава
червен лук
-
2
чушки
-
1
тиквичкa
-
150
г
гъби
-
1
пакет
кори за лазаня
Начин на приготвяне
- Сваряваме корите за лазаня според инструкциите на опаковката.
- Почистваме и нарязваме зеленчуците и ги поставяме в намаслена тавичка.
- Добавяме оцета, зехтина, чесъна и розмарина.
- Разбъркваме добре и ги запичаме във фурна за 15 минути, или докато покафенеят и омекнат.
- Покриваме дъното на тавичка с бешамелов сос. Добавяме кора за лазаня, сирене, зеленчуци и редуваме отново кора, сирене, зеленчуци. Отгоре завършваме с кори и сос "Бешамел".
- Печем на 200 градуса, около 40 минути, докато лазанята хване златиста коричка.
- Малко преди края настъргваме кашкавала.
- Сервираме със свежа салата по избор.
* Рецепта за сос "Бешамел" може да откриете тук.