Зеленчукова лазаня
Продукти
- 2 с.л. балсамов оцет
- 1 ч.ч. спанак
- 1 ч.ч. кашкавал настърган
- 1 ч.ч. сирене настъргано
- сос "бешамел" (приготвя се от 5 с.л. брашно, 5 с.л. масло или олио и 600 мл. студено прясно мляко)
- 0,5 ч.л. розмарин
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. зехтин или олио
- 1 глава червен лук
- 2 чушки
- 1 тиквичкa
- 150 г гъби
- 1 пакет кори за лазаня
Начин на приготвяне
- Сваряваме корите за лазаня според инструкциите на опаковката.
- Почистваме и нарязваме зеленчуците и ги поставяме в намаслена тавичка.
- Добавяме оцета, зехтина, чесъна и розмарина.
- Разбъркваме добре и ги запичаме във фурна за 15 минути, или докато покафенеят и омекнат.
- Покриваме дъното на тавичка с бешамелов сос. Добавяме кора за лазаня, сирене, зеленчуци и редуваме отново кора, сирене, зеленчуци. Отгоре завършваме с кори и сос "Бешамел".
- Печем на 200 градуса, около 40 минути, докато лазанята хване златиста коричка.
- Малко преди края настъргваме кашкавала.
- Сервираме със свежа салата по избор.
* Рецепта за сос "Бешамел" може да откриете тук.
Зелена салата с прошуто и царевица
Измиваме, почистваме и нарязваме зеленчуците. Поста...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook