Close search

Бавно печено пиле с картофки и ароматни билки

5.0
от общо 126 глас
Време: 2 ч. и 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Бавно печено пиле с картофки и ароматни билки photo-credit Бавно печено пиле с картофки и ароматни билки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Картофите се измиват, обелват и нарязват. 
  2. Пилето се почиства, измива и подсушава. 
  3. В леко намаслена огнеупорна тава се поставят пилето, картофите и срязаният лимон. 
  4. Овкусява се със сол, черен пипер, мащерка, розмарин на вкус и салвията. 
  5. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече 1 час в предварително загрята на 160 градуса фурна.  
  6. След това се отстранява фолиото, полива се с вино и се пече още 50 минути. (Периодично пилето се полива с отделената течност). Температурата на фурната се вдига до 220 градуса и пилето се пече още 30 минути. 
  7. Тавата се изважда от фурната и се похлупва с фолио. 
  8. Пилето се оставя да "почине" 10 минути преди да се сервира.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK