Close search

Чорбаджийска чорба

4.5
от общо 129 гласа
Време: 12 ч.
Ниво: трудно
Порции: 6

Чорбаджийска чорба photo-credit Чорбаджийска чорба с ароматни подправки и вино

Продукти

100 г съдържат:

  • 150 калории
  • 5 г мазнини
  • 15 г протеини
  • 14 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. В по-голямо гърне слагаме добре почистения, измит и нарязан на късове джолан, морковите, картофите, чушките, лука, доматите, цвеклото и целината - всичко нарязано на кубчета. След тях поставяме нарязаните на ивички гъби и всички останали изброени продукти. Заливаме с виното и 2 чаени чаши вода. 
  2. Капака на гърнето залепваме с тесто и слагаме супата на много слаба фурна за цяла нощ. 
  3. На сутринта отхлупваме гърнето, отстраняваме костите на джолана, а месото нарязваме на късчета.
  4. Сервираме чорбата гореща.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK