Close search

Двойно шоколадов кекс

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Двойно шоколадов кекс photo-credit Вкусен шоколадов кекс с парченца шоколад

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Черният шоколад и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охлади.
  2. Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
  3. Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
  4. Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая слагаме маслото и шоколада.
  5. Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. Начупваме млечният шоколад на парченца и го набждаме върху тестото повърхностно. (Ако го забодем много дълбоко, при печене ще падне на дъното). 
  6. Печем кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK