Двойно шоколадов кекс
Продукти
- 4 с.л. какао
- 150 г масло
- 50 мл. прясно мляко
- 220 г черен шоколад
- 180 г захар
- 6 яйца
- 1 ванилия
- 0,5 ч.л. сода
- 0,5 ч.л. бакпулвер
- 240 г брашно или колкото поеме
- 120 г млечен шоколад
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
- Черният шоколад и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охлади.
- Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
- Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
- Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая слагаме маслото и шоколада.
- Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. Начупваме млечният шоколад на парченца и го набждаме върху тестото повърхностно. (Ако го забодем много дълбоко, при печене ще падне на дъното).
- Печем кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност).
Фреш от зелени ябълки с ананас и мента
Почистваме и нарязваме ябълките и ананаса. Изцеждам...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook