Фузили със сметанов сос и гъби
Продукти
- 1 ч.ч. бульон зеленчуков или пилешки
- 2 с.л. брашно
- 250 г заквасена сметана
- 2 скилидки чесън , счукан
- 1 с.л. зехтин
- 380 г гъби
- 400 г фузуили
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Сварете фузуилите според инструкциите на опаковката, до полуготовност. Отцедете.
- Междувременно пригответе соса. Запържете за кратко чесъна, добавете нарязаните гъби. Оставете на огъня за 5-7 минути, до омекване, като бъркате непрекъснато.
- С решетъчна лъжица извадете гъбите от тигана и ги оставете в покрит съд, за да се запазят топли.
- Отделно на котлона разбийте сметаната, брашното и бульона, и овкусете с черен пипер и сол на вкус. Оставете соса да кипне, и още 1-2 минути, докато се сгъсти. Смесете соса с гъбите.
- Сервирайте всяка порция фузили полята със соса.
Наденица с лук и бира
Надениците се надупчват с вилица и се слагат в дълбок тиган, като се налива 1 пръст вода. Тиганът се ...
Домашен сладолед от праскови с бадеми
Желатинът се накисва в 30 мл студена вода. Млякото ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook