Close search

Фузили със сметанов сос и гъби

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Фузили със сметанов сос и гъби photo-credit Фузили със сметанов сос и гъби

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сварете фузуилите според инструкциите на опаковката, до полуготовност. Отцедете. 
  2. Междувременно пригответе соса. Запържете за кратко чесъна, добавете нарязаните гъби. Оставете на огъня за 5-7 минути, до омекване, като бъркате непрекъснато. 
  3. С решетъчна лъжица извадете гъбите от тигана и ги оставете в покрит съд, за да се запазят топли.
  4. Отделно на котлона разбийте сметаната, брашното и бульона, и овкусете с черен пипер и сол на вкус. Оставете соса да кипне, и още 1-2 минути, докато се сгъсти. Смесете соса с гъбите. 
  5. Сервирайте всяка порция фузили полята със соса.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK