Close search

Калмари с чили и сос Айова

5.0
от общо 126 глас
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Калмари с чили и сос Айова photo-credit Апетитни калмари с лайм и чили

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За калмарите: Нарязваме калмарите с остър нож на малки парчета.
  2. Слагаме малко мазнина в тигана и загряваме. Тестваме дали е достатъчно загрята мазнината, като пуснем в нея малко парче хляб - ако изцвърчи и изплува на повърхността, мазнината е готова за пържене.
  3. Овалваме калмарите в брашно и ги запържваме на партиди, за около 30 секунди всяка. Отцеждаме ги върху кухненска хартия и ги поръсваме с щипка от приготвеното чили.
  4. За чилито: Смесваме морската сол, чилито на прах и пипера в тиган и запичаме за около 5 минути, разбърквайки. След това смиламе сместа в кухненски робот или мелничка за кафе.
  5. За сос Айоли: Счуканите скилидки чесън разбиваме с жълтъка и зехтина, с помощта на миксер. Прибавяме лимоновия сок, водата и солта. Отново разбиваме с мискер.
  6. Поставяме по няколко парчета калмари във всяко листо от маруля, добавяме четвъртинка лайм, сос Айоли и по една Чиабата към всяка порция.
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK