Close search

Калмари с домати и червена чушка

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Калмари с домати и червена чушка photo-credit Калмари с домати и червена чушка

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме калмарите по дължина и след това на шайби по 2.5 см.
  2. Загряваме в дълбок тиган с капак зехтина и слагаме лука, чесъна и чушката, и леко ги запържваме.
  3. Добавяме доматите и оставяме да поври, докато се сгъсти леко.
  4. Добавяме бульона и виното, и оставяме на слаб огън. Добавяме калмарите, сол и черен пипер и задушаваме около 60 минути на слаб огън, докато калмарите омекнат и сместа се сгъсти. Ако се налага отваряме капака, за да изври течността.
  5. Преди сервиране поръсваме с магданоза. 
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK