Close search

Канелони с рикота и спанак

5.0
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Канелони с рикота и спанак photo-credit Канелони с рикота и спанак

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Поставяме бешамела в купа и към него добавяме половината от пармезана. Разбъркваме внимателно.
  2. Сваряваме спанака и го нарязваме на ситно. След това го изпържваме в зехтин, заедно с малко салвия - за около 2 минути. Посоляваме на вкус и охлаждаме. 
  3. В купата прибавяме сиренето, останалият пармезан, спанака и малко индийско орехче.Разбъркваме добре.
  4. С така приготвения пълнеж напълваме канелоните. 
  5. Намазваме форма за печене с масло и в нея изсипваме половината от бешамела. Нареждаме канелоните и ги заливаме с останалия бешамел. 
  6. По желание, може да поръсим с пармезан и запичаме за около 25 минути, в предварително загрята на 220 градуса, докато се зачервят.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK