Close search

Крем супа от карфиол със смокини

3.7
от общо 128 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Крем супа от карфиол със смокини photo-credit Крем супа от карфиол със смокини

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и начупваме карфиола на букетчета. Сваряваме го в посолената вода 20 минути.
  2. На слаб огън леко препичаме брашното до розово и го объркваме с маслото. Размиваме полученото “тесто” малко по малко с млякото. Бъркаме постоянно, до сгъстяване (около 10 минути).
  3. Смесваме сварения карфиол, без да го изцеждаме от водата му, с получената брашнена каша. Смиламе с миксер и оставяме на слаб огън десетина минути, на затворен капак. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
  4. След това почистваме, завиваме във фолио и запичаме смокините във фурна, на 170 градуса (около 20 минути).
  5. Точно преди да сервираме, правим застройка с жълтъка и заквасената сметана и поръсваме супата със нарязаните смокини.
  6. По желание, може да гарнираме с малко пресен магданоз.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK