Close search

Крем супа от тиква с червен лук

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Крем супа от тиква с червен лук photo-credit Апетитна крем супа от тиква с червен лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
  2. В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук. Малко преди да го свалим от котлона, добавяме смачкания чесън и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
  3. След това пасираме лука, чесъна и тиквата. 
  4. Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер. 
  5. Оставяме да заври и снемаме от котлона. 
  6. Сервираме топла, но не гореща, гарнирана с малко течна сметана.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK