Close search

Крем супа от тиква с пресен лук

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Крем супа от тиква с пресен лук photo-credit Крем супа от тиква с пресен лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме парчетата тиква врят заедно със водата до омекване.
  2. Загряваме зехтина в тиган и задушаваме ситно нарязаният лук до омекване. Малко преди да свалим от котлона, добавяме смачкания чесъна и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
  3. Пасираме лука, чесъна, тиквата, настъргания джинджифил и салвията.
  4. Слагаме пюрето на котлона, като добавяме млякото, сметаната, солта, кърито и черния пипер. 
  5. Оставяме да заври и сваляме супата от котлона.
  6. Почистваме и нарязваме зеления лук. Преди сервиране, поръсваме всяка порция. 
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност