Close search

Крем супа от тиквички с моркови и картофи

5.0
от общо 126 глас
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Крем супа от тиквички с моркови и картофи photo-credit Крем супа от тиквички със сметана

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Зеленчуците се измиват. Морковът, картофите, лукът и чесънът се обелват и се нарязват на кръгчета. Тиквичките се нарязват на шайби заедно с кората. Зехтинът се загрява в тенджера и се добавят лукът, чесънът и морковът. След като се запържат се добавят тиквичките. След още няколко минути се прибавят маслото и картофите. Разбърква се и се наливат 1,5 л гореща вода.
  2. Зеленчуците се варят на умерен огън до пълното им омекване. Тенджерата се сваля от огъня, прибавя се млякото и супата се пасира. Прибавят се сол и пипер меланж на вкус и се разбърква.
  3. Сметаната се разбива с копъра с помощта на пасатор. Супата се поднася с разбърканата в нея сметана. По желание, гарнирана със стръкче магданоз или копър.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK