Close search

Либийски сладкиш

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Либийски сладкиш photo-credit Сочен сладкиш с орехи

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В дълбока купа смесваме яйцето, захарта, млякото и разтопеното масло.
  2. Разбъркваме добре.
  3. След това добавяме брашното, бакпулвера и счуканите орехи. Разбъркваме добре, до получаването на хомогенна смес.
  4. Изсипваме тестото в намазнена и набрашнена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 45-50 минути.
  5. След като се изпече го оставяме да изстине.
  6. За сиропа: Загряваме сместа на котлона докато заври и след това сиропираме вече изстиналия сладкиш.
  7. Когато сладкишът изстине, го нарязваме на ромбчета и го сиропираме. Оставяме да попие поне 4-5 часа и сервираме. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK