Мусака с индийски подправки
Продукти
- 200 мл. вряла вода
- 2 моркова нарязани на дребно
- 350 гр. кайма
- 1 кг. картофи
- 2 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. кориандър смлян
- 0,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. кимион
- сос от кисело мляко:
- 300 мл. кисело мляко
- 50 мл. вода
- 1 с.л. копър нарязан, пресен
Начин на приготвяне
- В сух тиган загряваме подправките без олиото. След това добавяме олиото и запържваме за още 2-3 минути. Добавяме каймата, омесваме я добре с подправките, разбъркваме всичкоза околко 2 минути. След това добавяме картофите и морковите. Заливаме с врялата вода. Покриваме с капак и оставяме на бавен огън за около 10 минути.
- През това време загряваме фурната и изсипваме всичко в тава. Мусаката печем на 180 градуса, за около 20 минути.
- Междувременно разбиваме 5 яйца и 250 гр. кисело мляко с малко сол, и заливаме мусаката. Печем до златисто-кафява коричка.
- За соса: Смесваме и разбъркваме много добре всички продукти.
Бъркани яйца
Счупваме яйцата в купа и ги разбъркваме добре с вилица, но не ги разбиваме - ако сместа е пенеста, яс...
Омлет с моцарела и свежи подправки
Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно подправки...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook