Close search

Мусака с индийски подправки

5.0
от общо 126 глас
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Мусака с индийски подправки photo-credit Ароматна и сочна мусака с индийски подправки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В сух тиган загряваме подправките без олиото. След това добавяме олиото и запържваме за още 2-3 минути. Добавяме каймата, омесваме я добре с подправките, разбъркваме всичкоза околко 2 минути. След това добавяме картофите и морковите. Заливаме с врялата вода. Покриваме с капак и оставяме на бавен огън за около 10 минути.
  2. През това време загряваме фурната и изсипваме всичко в тава. Мусаката печем на 180 градуса, за около 20 минути.
  3. Междувременно разбиваме 5 яйца и 250 гр. кисело мляко с малко сол, и заливаме мусаката. Печем до златисто-кафява коричка.
  4. За соса: Смесваме и разбъркваме много добре всички продукти.
Още от : основни

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK