Close search

Овче месо с лук

2.7
от общо 128 гласа
Време: 4 ч.
Ниво: лесно
Порции: 6

Овче месо с лук photo-credit Апетитно овче месо с лук

Продукти

100 г съдържат:

  • 191 калории
  • 12 г мазнини
  • 18 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме на лука на ситно. 
  2. Накъсваме месото и го разбъркваме добре с лука. Оставаме го да престои така около два часа.
  3. След това го посоляваме, поръсваме го с черен пипер и го заливаме с водата. Захлупваме плътно съда и го оставяме да ври на слаб огън около два часа, като внимаваме да не загори, при необходимост доливаме гореща вода. 
  4. Когато готвенето е вече към края прибавяме олиото и подправките, и задушаваме на слаб огън още няколко минути.

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    Може да добавим и пресен лук :)

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK