Close search

Пълнен шаран с орехи и канела

5.0
от общо 127 гласа
Време: 3 ч. 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Пълнен шаран с орехи и канела photo-credit Пълнен шаран с орехи и канела

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Осоляваме шарана. Обелваме и нарязваме цитрусите и ги добавяме към шарана. Оставяме го да престои така около 2-3 часа.
  2. След това почистваме и нарязваме лука на ситно.
  3. Загряваме тиган с малко зехтин и сол и изпържваме лука докато поумекне и пожълтее.
  4. След като се изпържи го отстраняваме от котлона и към него добавяме орехите и канелата.
  5. Разбъркваме сместа хубаво.
  6. Напълваме шарана със сместа и го зашиваме.
  7. Поставяме шарана в подходяща тава и го намазваме хубаво със зехтин. Около него, запълваме тавата с вода.
  8. Печем на 200-220 градуса, около 50 минути. (Щом шарана се зачерви значи е готов).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK