Close search

Пълнени калмари

5.0
от общо 127 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Пълнени калмари photo-credit Пълнени калмари

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме внимателно калмарите.
  2. В дълбок тиган загряваме зехтина и добавяме зеленият лук, чесъна и спанака. Разбъркваме внимателно докато спанакът завехне. Оставяме да изстинат.
  3. Разбъркваме рикотата се разбърква със спанака, мащерката, трохите, магданоза, кората от лимон и белтъка. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
  4. Пълним калмарите със сместа, но не напълно, а до половината. 
  5. В дълбок тиган загряваме малко зехтин и запържваме леко калмарите. Добавяме малко гореща вода в тигана и го покриваме с капак. Така задушаваме около 20 минути. 
  6. Оставяме ги да изстинат леко и ги срязваме през средата или на филийки.
  7. Сервираме с гарнитура от задушени зеленчуци.
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK