Close search

Панирани печени пилешки бутчета

4.2
от общо 130 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Панирани печени пилешки бутчета photo-credit Хрупкави пилешки бутчета с корнфлейкс

Продукти

100 г съдържат:

  • 300 калории
  • 11 г мазнини
  • 15 г протеини
  • 18 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Измиваме бутчетата и отстраняваме кожата. Отново ги измиваме и ги подсушаваме леко.
  2. В купа, натрошаваме хубаво корнфлейкса.
  3. Добавяме пипера и солта, и разбъркваме добре.
  4. В друга, по малка купа смесваме киселото мляко и водата. Разбъркваме добре.
  5. В плитка чиния поставяме брашното.
  6. Подсушените пилешки бутчета едно по едно потапяме първо в брашното. Изтръскваме ги от излишното и ги потапяме в млякото.
  7. Накрая ги овалваме в натуралния корнфлейкс, като ги притискаме с пръсти.
  8. След това ги нареждаме в застлана с хартия за печене огнеупорна тава и ги напръскваме със зехтин.
  9. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 40-45 минути или докато придобият златист цвят.
  10. Поднасяме със салата по избор.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK