Close search

Печена паста с пиле и гъби

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Печена паста с пиле и гъби photo-credit Паста с пиле и гъби

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Пастата се вари в подсолена вода, отцежда се и се поставя в купа. 
  2. Пилешкото и гъбите се нарязват, и се задушават в зехтина и 50 мл вода. Овкусяват се с щипка сол и се добавят към пастата. 
  3. Маслото се загрява в тиган и се добавя брашното. Бърка се непрекъснато до златисто. На тънка струя се добавя млякото и се разбива с телена бъркалка или вилица. Прибавя се пармезанът и се разбърква. Полученият гъст сос се добавя към пилешката смес и отново се разбърква добре. 
  4. Сместа се изсипва в намазнена тава или съд за печене. Моцарелата се реже на кубчета, които се разпределят отгоре. Пече се около 7 минути на 200 градуса. 
  5. Преди сервиране ястието се рабърква и гарнира с прясна билка.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK