Close search

Пилешки филенца с прошуто и риган

5.0
от общо 126 глас
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Пилешки филенца с прошуто и риган photo-credit Сочни пилешки филенца с прошуто и риган

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме пилешките филета на тънки ленти. 
  2. Увиваме ги с фолио и леко ги "разточваме" с точилка. 
  3. Върху всяко парче филе поставяме по резен бекон и лист пресен риган. Забождаме през средата с клечка за зъби, така, че да се захванат месото, прошутото и ригана. 
  4. В купичка смесваме брашното със солта и черния пипер, и с тях овалваме месото. 
  5. В сгорещен тиган загряваме маслото и зехтина. 
  6. Пържим от двете страни до образуването на приятно златиста коричка. 
  7. Поставяме ястието в подходяща чиния, гарнираме с резените лимон и сервираме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK