Close search

Постни сармички с листа от лапад

5.0
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Постни сармички с листа от лапад photo-credit Постни сармички с листа от лапад

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За плънката: В тиган загряваме олиото и добавяме нарязаните праз лук, чесън и гъби. Пържим до леко златисто.
  2. След това добавяме ориза и настърганият домат. Пържим, докато оризът стане прозрачен. Добавяме водата и след като изври добавяме подправките. Разбъркваме внимателно. Снемаме от котлона.
  3. За листата: Слагаме водата да заври и я отстраняваме от котлона. Потапяме ги за секунда във водата, обръщаме ги (да се "попарят" от двете страни), изваждаме ги и ги изплакваме със студена вода. 
  4. След като сме готови и с листата, започваме да "пълним" сармичките. "Завиваме" ги внимателно.
  5. След като сме ги "завили" ги редим в тенджера, добавяме около 2 ч.ч. вода и ги слагаме да къкрят на бавен огън, около 30-35 минути. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK