Close search

Ръжена курабия със сушени смокини и крокант

5.0
от общо 126 глас
Време: 25
Ниво: лесно
Порции: 1

Ръжена курабия със сушени смокини и крокант photo-credit Вкусна ръжена курабия със сушени смокини и крокант

Начин на приготвяне

1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват на слаб огън, без да завира сместа. Отстранява се от котлона и се добавя содата.

2. Сместа се оставя да изстине и след това се добавят сухите съставки. Омесва се меко тесто, което се разделя на 13 равни части и се оформят кръгли курабии с диаметър около 10 см.

3. Оформените курабии се пекат за 7-8 мин. на 170 градуса.

4. След  като изстинат могат да се полеят с малко шоколад за украса.

Още от :

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK