Close search

Салата със спанак и полента

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Салата със спанак и полента

Продукти

Начин на приготвяне

1. Слагаме водата да заври и я подсоляваме. Добавяме царевичният грис и разбъркваме непрекъснато докато се сгъсти и сместа започне да се отделя от стените на съда. Отстраняваме от котлона добавяме индийското орехче.

2. Изсипваме полентата в намаслена със зехтин тавичка. Разпределяме равномерно и заглаждаме повърхността. Оставяме да изстине. Когато полентата стегне, обръщаме я върху дъска и я нарязваме на кубчета.

3. Измиваме спанака, нарязваме ябълката на кубчета и орехите на едри парчета.

4. Взимаме тиган и запържваме в малко олио пилешките бонфилета и бекона. Изваждаме ги от тигана, посоляваме ги и ги нарязваме на малки парчета.

5. Взимаме голяма чиния и подреждаме спанака, пилешките филета и бекон, ябълките и ореховите ядки и гарнираме с кубчета полента. По желание може да направим дресинг от зехтин и балсамов оцет.

Още от : салати

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK