Close search

Спагети "Болонезе"

3.7
от общо 128 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Спагети "Болонезе" photo-credit Очарователен и плътен класически вкус на спагети "Болонезе"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.
  2. След минута-две поставяме и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязаните на дребно кубчета морков и целина. 
  3. Разбъркваме добре и добавяме каймата. 
  4. Бъркайки непрекъснато, пържим около 5 минути. 
  5. След това добавяме нарязаните на дребно домати и виното. Варим на тих огън около 10 минути.
  6. Прибавяме подправките и варим още 5 минути, след което соса е готов за сервиране. 
  7. Сваряваме спагетите, отцеждаме ги и ги поставяме в порционни чинии. 
  8. Върху всяка порция поставяме от соса, а отгоре поръсваме със сирене "Пармезан" или кашкавал.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK