Close search

Спагети с черни и бели миди

3.7
от общо 128 гласа
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Спагети с черни и бели миди photo-credit Ароматни спагети с морски дарове

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме спагетите според указанията на опаковката, след което ги отцеждаме.
  2. Междувременно загряваме тенджера със зехтина на средна температура. Почистваме и нарязваме доматите. Слагаме ги за минута в зехтина. Добавяме виното, скаридите, калмарите и мидите. Оставяме, докато заврат, след това намаляваме температурата, захлупваме и оставяме да къкри, докато скаридите порозовеят, а мидите се отворят (около 8 минути).
  3. Добавяме сместа към спагетите. Прибавяме солта и пипера. Разбъркваме много внимателно, изсипваме в подходящ съд и сервираме веднага.
  4. По желание, преди сервиране може да ги поръсим с малко пресен магданоз или босилек.
Още от :

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK