Close search

Спаначена салата с млечен мус и орехови бисквитки

4.4
от общо 136 гласа
Време: 20 мин. (подготовка 24ч.)
Ниво: професионално
Порции: 4

Спаначена салата с млечен мус и орехови бисквитки photo-credit Спаначена салата с млечен мус и орехови бисквитки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и почистваме зеленчуците. Обелваме гъбите и лука.
  2. Сушените домати нарязваме на едро. Лука режем на тънки шайби.
  3. В купа, смесваме всички продукти и ги заливаме с дресинга. Ако е необходимо добавяме още сол.
  4. Разбъркваме внимателно.
  5. За дресинга: Изпичаме орехите. Обелваме люспите.
  6. Нагряваме зехтина и добавяме орехите.
  7. Завиваме ги със стреч фолио и оставяме така за 24 часа, на стайна температура. После добавяме останалите съставки и прибавяме към салатата.
  8. За муса: Отцеждаме млякото между 6 и 8 часа. Натрошаваме сиренето. Добавяме ситно нарязаните подправки и разбъркваме.
  9. За бисквитката: На стайна температура разтапяме маслото. Разбиваме леко белтъците. Нарязваме орехите на ситно.
  10. Пресяваме брашното върху белтъка. Добавяме орехите и маслото.
  11. Разбъркваме с миксер.
  12. Оставяме сместа в хладилник за 2 часа, да се стегне.
  13. Изваждаме я от хладилника и оставяме около 20-30 минути да "отпусне".
  14. След това разстиламе върху тавичка с хартия за печене в желаната форма.
  15. Печем на 180 градуса, около 10-12 минути.

* Спаначена салата с млечен мус и орехови бисквитки може да опитате в ресторант „La Terrazza di Serdica“.

Още от : салати

1 Коментар

  1. Small
    Карамел

    Изглежда и звучи прекрасно. Благодаря за идеята

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK