Close search

Телешки кебап с картофено пюре

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Телешки кебап с картофено пюре photo-credit Вкусен телешки кебап

Продукти

Начин на приготвяне

1. Измиваме и подсушаваме месото, нарязваме го на кубчета и го мариноваме със зехтин, бахар, дафинов лист и черен пипер. Оставяме го за 30 мин. в хладилника.

2. Задушаваме лука и чесъна с малко зехтин, сол и вода. Добавяме месото и запържваме докато се запечати добре от всички страни. Добавяме ситно нарязания морков и нарязаните гъби. Добавяме бялото вино и оставяме да изври. Добавяме доматите и червения пипер и доливаме горещ зеленчуков бульон. Намаляваме котлона и оставяме за около 35 мин. да ври на слаб огън. Пробваме готовността на месото и ако е необходимо варим още 10-15 мин.

3. Приготвяме гарнитурата от картофеното пюре, като първо обелваме картофите, режем на кубчета и сваряваме. Изцеждаме водата, добавяме маслото, солта, горещото прясно мляко и пасираме. По желание може да приготвим и задушен зелен боб.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK