Close search

Телешко филе "Оскар"

4.5
от общо 127 гласа
Време: 25
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Телешко филе "Оскар" photo-credit Ароматно телешко филе аламинут

Продукти

Начин на приготвяне

1. Разтопяваме маслото на бавен огън, кипваме вода и нарязваме аспержите на еднакви парчета. Добавяме ги във врящата подсолена вода за 3 мин.

2. Изваждаме аспержите и ги потапяме в купа с лед и студена вода. Така запазват зеления си цвят.

3. Почистваме филето от ципите и го нарязваме на порции по 250 г.

4. Сотираме скаридите с пресования чесън, коняка, сол и пипер.

5. За соса: разбиваме жълтъците и добавяме постепенно разтопеното масло. Бъркаме докато не получим консистенция като майонеза, добавяме оцет и сол.

6. Слагаме зехтина в сгорещен тиган и запечатваме месото по 4-5 минути от всяка страна. Когато е готово, добавяме аспержите, сол и пипер. Оставяме за около 5 минути месото да се отпусне.

7. Сервираме със скаридите и соса.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност