Close search

Вегетариански пълнени патладжани

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Вегетариански пълнени патладжани photo-credit Вегетариански пълнени патладжани

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Патладжанът се разрязва на половина по дължина или под формата на пънче. 
  2. Част от вътрешността се издълбава, за да има място за пълнежа. 
  3. В тиган за сос се слага малко мазнина и се сотират чесънът и лукът, добавят се гъбите, тиквичките, чушките и "месото" на патладжана. Сотира се за няколко минути. 
  4. Добавят се доматите, магданозът, мащерката, солта, черният и червеният пипер. Запържва се за още една минута. 
  5. Плънката се разпределя по равно за двете половини на патладжана. Поръсва се с пармезан. 
  6. Печете на 200 градуса за около 20 минути или докато плънката се запече.
Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK