Close search

Задушен октопод

3.8
от общо 130 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Задушен октопод photo-credit Вкусен задушен октопод за всички любители на средиземноморската кухня

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме, начукваме, изстъргваме и нарязваме октопода. Слагаме го да се вари в собствен сос на слаб огън. 
  2. Когато месото омекне, прибавяме няколко лъжици зехтин. 
  3. В останалия зехтин задушаваме лука, слагаме октопода и добавяме виното и оцета. 
  4. След това прибавяме подправките и оставяме на слаб огън за около час. (Може да добавим също нарязани гъби, моркови и целина).
  5. Ястието сервираме топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).  

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK