Close search

Джинджифилов кекс

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Джинджифилов кекс photo-credit Вкусен и сочен джинджифилов кекс

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В купа разбиваме яйцата и захарта на гъст сняг. 
  2. В друга купа смесваме всички сухи съставки и прибавяме половината от тях към белтъчената смес. Разбиваме отново. 
  3. След това добавяме млякото, меда и маслото (или олиото). Разбъркваме. 
  4. Накрая добавяме и останалите сухи съставки, и разбиваме много добре, до получаване на гладка смес. 
  5. Изсипваме сместа в намаслена и набрашена кексова форма и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, до готовност. (Проверяваме с клечка за зъби дали кексът е изпечен във вътрешността си.) 
  6. Преди сервиране, по желание поръсваме с пудра захар и гарнираме с цедено кисело мляко.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK