Close search

Капама

4.3
от общо 128 гласа
Време: 4 ч. и 15 мин.
Ниво: професионално
Порции: 4

Капама photo-credit Вкусна капама

Продукти

100 г съдържат:

  • 380 калории
  • 17 г мазнини
  • 10 г протеини
  • 22 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Задушаваме лука, гъбите, подправките и каймата. Добавяме ориза и малко вода, за да може ориза леко да поеме водата. Приготвяме сармичките със сместа.
  2. В голям глинен гювеч подреждаме продуктите, като на дъното слагаме ситно нарязано кисело зеле. Върху него редим свинското месо, суровата наденица, пилешкото, бекона и овкусяваме с подправките.
  3. Добавяме сармичките и още ситно нарязано кисело зеле. Покриваме с листа кисело зеле и доливаме 1-2 кафени чашки вода. Захлупваме гювеча с капак и го слагаме в студена фурна.
  4. Печем около 3-4 часа на слаб огън, около 180 градуса.

Съвет: 

Ако глиненият съд ни позволява, редим месото и зелето на пластове. По желание, можем да добавим и цели сушени червени чушки, изчистени от семките. Не добавяме сол на ястието, заради киселото зеле.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK