Kulinaria.bg

fpi-banner
fpi-banner

Панирано пилешко месо в сладко-кисел сос по китайски

5.0
от общо 2 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Видяна: 10752
Панирано пилешко месо в сладко-кисел сос по китайски photo-credit Панирано пилешко месо в сладко-кисел сос по китайски

Продукти

  • 600 г пилешко месо бяло
  • 0,5 ч.ч. вода
  • 2 г сода за хляб
  • 0,5 ч.л. сол
  • 0,5 ч.л. захар
  • 1 с.л. нишесте натурално
  • за панировката:
  • 1 ч.ч. брашно
  • 0,5 ч.л. бакпулвер
  • вода за гъста смес, подобна на кекс
  • за соса:
  • 1 с.л. нишесте натурално
  • 150 мл. вода
  • 0,5 ч.ч. кетчуп
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. оцет

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме пилешкото месо, добавяме водата, содата, солта и захарта. Разбъркваме добре и оставяме да престой няколко минути (около 10).
  2. През това време приготвяме панировката като смесваме брашното с бакпулвера и добавяме вода, толкова, че да стане гъста еднородна смес.
  3. Изцеждаме пилето и го прибавяме към панировката. Разбъркваме много добре.
  4. Пържим в дълбок тиган, от двете страни на месото.
  5. Изваждаме го върху кухненска хартия да се изцеди от мазнината.
  6. За соса: смесваме нишестето и водата. Разбъркваме добре и добавяме останалите продукти.
  7. Поставяме на котлона като разбъркваме докато не заври. След като се сгъсти, е готов.
  8. Заливаме месото със соса, разбъркваме добре и по желание, поръсваме с малко сусам. 


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook