Close search

Печено пиле със зеленчуци здравословноApple

5.0
от общо 128 гласа
Време: 90 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Печено пиле със зеленчуци photo-credit Вкусно и сочно пиле със зеленчуци

Продукти

100 г съдържат:

  • 100 калории
  • 1 г мазнини
  • 20 г протеини
  • 4 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон, сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
  2. Нарязваме другата половина от лимона на кубчета и го слагаме в кухината на пилето, заедно с прясната мащерка.
  3. Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40 минути.
  4. През това време нарязваме зеленчуците на филийки. Запържваме картофите леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови. Поставяме зеленчуците в тавата, около пилето. Посоляваме ги леко. Печем още 30 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK