Close search

Печено свинско филе с ябълки

5.0
от общо 126 глас
Време: 120
Ниво: трудно
Порции: 8
Сервирай с 11 Червено вино

Печено свинско филе с ябълки photo-credit Вкусно свинско печено с ябълки

Продукти

100 г съдържат:

  • 708 калории

Начин на приготвяне

1. Поставяме сушените гъби и сушените ябълки в отделни купички. Добавяме 1 чаша вряла вода във всяка купа. Накисваме около 30 минути.

2. Разтапяме маслото в голям тиган на умерена температура, добавяме лука като разбъркваме често, около 8 минути. Добавяме гъбите и ябълките като периодично разбъркваме, около 5 минути.

3. Добавяме чесън, мащерка, розмарин и готвим около една минута. Добавяме ракия и варим, докато течността се абсорбира, около 1 минута. Добавяме солта и черния пипер.

4. Измиваме и подсушаваме синското филе. Разрязваме го по дължина, за да добие форма като пеперуда, поставяме прозрачно фолио и начукваме леко с чук за месо.

5. Подправяме месото с 1 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка. пипер. Увиваме свинското в стегнат цилиндър. Увиваме един слой от прошутото около месото. Увиваме стегнато с кухненски канап като мрежа. Покриваме и слагаме в хладилника за 30 мин. Изваждаме и оставяме на стайна температура.

6. Загряваме фурната до 200 градуса.  Поставяме ябълките в тиган за пържене. Разтопяваме 1 супена лъжица масло с масло в голям тиган. Запържваме свинското филе от всички страни около 5 минути общо и изваждаме. Запържваме разрязаните на половина ябълки в мазнината и добавяме сайдера и 1/2 чаша вода. Оставяме да заври. Сваляме от котлона и изваждаме ябълките настрани и си отделяме половината от соса.

6. Слагаме свинското в тавичка и доливаме от половината от соса. Покриваме с фолио и печем около 1 час. След това сваляме фолиото и печем още 15 мин. Може да намажем месото с масло докато се пече и да поливаме със соса. 

7. Изсипваме втората половина от соса в тигана, добавяме гъбите и пилешкия бульон, оставяме да се сгъсти. Добавяме масло на вкус, сол и черен пипер. Прецеждаме през цедка. Нарязваме месото и сервираме със сос и ябълките.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK