Close search

Пиле с аспержи

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Пиле с аспержи photo-credit Апетитно пиле с аспержи

Продукти

100 г съдържат:

  • 134 калории
  • 3 г мазнини
  • 20 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме на ситно лука и джинджифила.
  2. В дълбок тиган загряваме пилешкия бульон и изсипваме лука. Запържваме го при непрекъснато бъркане, за около 2 минути.
  3. Прибавяме джинджифила и чесъна и продължаваме да бъркаме още 3-4 минути.
  4. Прибавяме аспержите, соевия сос, оцета и червения пипер. Разбъркваме всичко, покриваме и готвим още 3-4 минути. 
  5. Нарязваме месото на големи парчета, които пълним със зеленчуковата смес и завиваме на руло, завързваме го с конец през средата (който отстраняваме преди сервиране).
  6. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40-45 минути.
  7. По желание, около 10 минути преди края на печенето може да поръсим с малко настърган кашкавал.
  8. Преди сервиране, по желание гарнираме с печени гъби и ориз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK