Close search

Пиле с гъби и моркови

4.7
от общо 128 гласа
Време: 1 ч. и 45 мин.
Ниво: професионално
Порции: 4

Пиле с гъби и моркови photo-credit Вкусно пиле с гъби и моркови

Продукти

100 г съдържат:

  • 123 калории
  • 4 г мазнини
  • 20 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите на едро.  Слагаме ги в намаслена тава и ги посоляваме на вкус.
  2. Нарязваме и посоляваме гъбите. Прибавяме ги при морковите.  
  3. Добавяме няколко зърна черен пипер и няколко листа дафинов лист. 
  4. Обелваме и нарязваме лука, и го прбавяме към останалите зеленчуци. 
  5. Добавяме малко олио, виното и около 100 мл. вода. 
  6. Почистваме и разрязваме пилето и го поставяме при зеленчуците. 
  7. Отгоре поръсваме с подправката за пиле. 
  8. Печем в предварително загрята умерена фурна (180 градуса), около час и половина. 
  9. Ястието сервираме с картофено пюре и малко ситно нарязан пресен магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK