Close search

Супа от говеждо месо

5.0
от общо 126 глас
Време: 130 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Супа от говеждо месо photo-credit Вкусна супа от говеждо месо

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Завържете говеждото с конец на интервали от 2-3 см. Поставете го в тенджера с водата, дафиновия лист, черния пипер, моркова и целината. 
  2. Оставете ястието да заври, намалете огъня и го оставете да къкри, покрито за около два часа. Открийте го и го оставете за още 20 минути, докато говеждото стане крехко. След това трябва за десет минути да се охлади. 
  3. Преместете месото в купа и с помощта на две вилици го нарежете на едро. Останалият бульон прецедете през тензух в друга купа. 
  4. В същият съд зегрейте зехтина и добавяте лука, чушките, чесъна и кимиона и разбърквате, докато омекнат. Накрая върнете при тях месото и бульона заедно с доматите. 
  5. Супата трябва да заври, след което намалете огъня и я оставете да покъкри 10 минути. 
  6. Преди да сервирате поръсете със ситно нарязания магданоз.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK