Close search

Тайландско къри със скариди, картофи и зеленчуци 

4.5
от общо 129 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: средно
Порции: 1

Тайландско къри със скариди, картофи и зеленчуци  photo-credit Тайландско къри със скариди, картофи и свежи зеленчуци 

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загрейте зехтина в голям тиган или уок. Запържете къри пастата и лимонената трева за 1 минута, докато отпуснат аромата си. Добавете чушките и картофите и разбъркайте, за да се овалят в къри пастата. След 1 - 2 минути сипете кокосовото мляко и бульона, и сложете листата от лайм. След като сместа заври, оставете да къкри 15 минути, докато картофите омекнат.
  2. Прибавете всички останали съставки, но ако смятате да замразявате ястието, не слагайте спанака и кориандъра. Оставете на огъня около 4 минути, докато скаридите порозовеят. Сервирайте по желание с лимонови резенчета (или охладете и замразете в подходящ съд). 
  3. За порция: 324 ккал; 20 гр. протеини; 18 гр. въглехидрати; 20 гр. мазнини; 15 гр. наситени мазнини; 3 гр. влакнини; 7 гр. захари; 1,97 гр. сол.

Съвет: 

Листата от кафир лайм се използват широко в тайландската кухня. Те придават на ястието свеж лимонов вкус и аромат. Ще ги откриете в големите супермаркети или азиатските магазини. Вместо тях може да използвате ситно настъргана кора от лайм, която да прибавите към края на готвенето.

Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK