Close search

Заек по ловджийски

4.8
от общо 129 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: трудно
Порции: 6

Заек по ловджийски photo-credit Заек по ловджийски с арпаджик и вкусни зеленчуци

Продукти

100 г съдържат:

  • 100 калории
  • 5 г мазнини
  • 7 г протеини
  • 5 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Почистваме зека от вътрешностите му, измиваме го със студена вода и го накисваме за 3 до 5 часа в студена вода. 
  2. Приготвяме марината от оцета, водата, черения пипер и 1 дафинов лист. 
  3. След това заливаме зека с марината, и го оставяме да престои в нея до 12 часа (ако е млад) или до 24 часа (ако е стар). Ако заешкото е много младо, не го мариноваме. 
  4. След като извадим заека от маринатата, го измиваме обилно със студена вода и го нарязваме на парчета, които изпържваме в сгорещена мазнина. 
  5. В същата мазнина, след заешкото, задушаваме (като се прибавят последователно) ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, нарязаните домати и брашното. Заливаме ги с виното и малко топла вода. Прибавяме нарязаните на ивички гъби, почистеният арпаджик, нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист, резенчетата от лимона, черен пипер и сол на вкус. Отгоре нареждаме изпърженото месо. 
  6. Капака на съда намазваме с тесто и  задушаваме ястието във фурна, за около час и половина.
  7. Ястието сервираме топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK