Close search

6 причини да спрете да пиете газирани напитки

6 причини да спрете да пиете газирани напитки Няколко причини да спрете да пиете газирани напитки Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Редица проучвания показват, че газираните напитки се асоциират със стареенето на клетките, заедно с придружаващи болести, особено в подсладените напитки и това без да взимаме предвид ролята им в затлъстяването.

Едно проучване продължило 15 години показва, че едва 30 милиграма газирани напитки на ден увеличават с 40% възможността при мъжете да развият рак на простата.

1. Дехидратация

Макар че всички асоциираме напитките с утоляване на жаждата, тези които съдържат кофеин ви дехидратират, защото кофеинът е диуретик и ви кара да се освободите от течностите.

2. Много калории

Може да си мислите, че от напитки не пълнеете, но това съвсем не е така. По този начин приемате калории, за които не сте мислили и после се чудите, защото начинът ви на хранене не е откликнал на нуждите ви, а проблемът се крие в начинът „на пиене”.

3. Киселини

Поради голямото количество на киселини в тях, те се полепват по емайла на зъбите и ги правят по лесни за разрушаване и гниене. В много газирани напитки нивото на pH е високо около 2,5, което сравнено с това на водата едва 1, е много.

4. Изкуствени подсладители

Много хора избират нискокалоричните газирани напитки, но в тях има изкусени подсладители, които са даже по-вредни от захарта според редица проучвания.

5. Изчерпване на минералите

Всички газирани напитки с кофеин и фосфорна киселина, изстискват калция от костите ви, също така кофеинът увеличава нуждата да уринирате и така много минерали напускат тялото ви.

6. Диабет

Някои учени вярват, че нуждата да приемате газирани напитка дава на панкреаса навика да не може да се справи с нуждата на тялото от инсулин, което води до диабет. Освен това до диабет може да доведе и напълняване, което също се свързва с вкусните напитки пълни с балончета, пише още apteka-optima.com.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност